Grundlæggende Ergonomikursus - København

Indhold

Når vi arbejder med mennesker med fysisk nedsat funktionsevne, må vi huske at bruge os selv og vores krop bedst muligt.
Bruger - Hjælper Formidlingen lægger stor vægt på, at du som hjælper har et godt arbejdsmiljø, og det er derfor en god start at vide, hvordan du bruger dig selv bedst muligt på din arbejdsplads.

På kurset gennemgår vi dele af kroppens anatomi samt teori om ryggens funktion og den korrekte brug af os selv som arbejdsredskab. Vi har fokus på kroppens naturlige bevægemønster, og på hvordan vi inddrager brugerens egne ressourcer bedst muligt i forflytningerne. Nogle af forflytningerne afprøves i praksis på hinanden og du vil lære at bruge basale forflytningsredskaber samt blive præsenteret for brug af sejl og lift.

Målet er, at kurset giver dig en forståelse for de basale forflytningsteknikker, der lægger op til at du med disse grundlæggende redskaber, bliver i stand til selv at vurdere en given situation og finde frem til den mest hensigtsmæssige forflytning.
Som suplement til kurset vil det være muligt at rekvirere en personlig forflytningsvejledning, omhandlende netop din bruger på en plenuminstruktion ude på selve ordningen. Herved kan forkerte arbejdsstillinger og nedslidninger i det daglige arbejde forebygges, og derved medvirke til at sikre et godt ergonomisk arbejdsmiljø på arbejdspladsen.

Ved deltagelse af hjælpere, der er ansat på en BPA-ordning, afregnes borgerens kommune med et deltagergebyr på kr. 750,00 eksl. moms.

Tidligere deltagere skriver:

”Tak for en dejlig dag med nærværende og kompetent undervisning. Det er et kursus, jeg skulle have meldt mig til for længe siden. Absolut nødvendig viden. Kan stærkt anbefales”
Jørgen Rasmussen, Hjælper, Brøndby Strand

”Jeg har arbejdet mange år som SOSU-hjælper dels i hjemmeplejen og på plejehjem. Har gennemgået flere forflytningskurser og var meget spændt på hvor meget "nyt" jeg kunne lære. Og der blev jeg yderst overrasket. Små rettelser på diverse forflytninger og livet vil blive meget nemmere både for mig, men bestemt også for borgeren, dette trods jeg altid har ment, at jeg arbejdede så det var mest skånsomt for borgeren, samt at jeg også brugte egen krop på den bedste måde. Så for mig et yderst givende og lærerigt kursus, under hyggelige omgivelser og en utrolig dygtig underviser”
Tinna Cederkrantz, Hjælper, København


profile-pic

Underviser

Lone Østergaard
profile-pic

Sted

Bruger - Hjælper Formidlingens Kursusafdeling
Ellebjergvej 52, baggården
2450 København SV


Datoer Tidspunkt Tilmeldingsfrist Tilmelding Status
On. 25. okt, 2017 12:00 - 16:00 Ti. 24. okt, 2017 Gå til tilmelding
 
 
 
 
 
Tlf. 3634 7900
Fax. 3634 7919
Tlf. 7026 2709
bhf@formidlingen.dk
CVR 25477154
 

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

loader