BPA-arbejdsleder

bpa_banner

Med en BPA-ordning kan man som borger fungere som arbejdsleder for en eller flere handicaphjælpere. Som arbejdsleder leder og fordeler man arbejdet og holder personalemøder med hjælperne. Ansvaret som arbejdsgiver tilbyder vi at stå for.

Er du på BPA-arbejdsleder? Så se mere her

Som arbejdsgiver varetager vi ansvaret for alt det administrative og for, at love og regler bliver overholdt. Desuden understøtter vi rollen som arbejdsleder ved at stille en række redskaber til rådighed for brugeren og hjælperen og ved at samarbejde om hjælpernes arbejdsmiljø. Vi har bl.a. udviklet en BPA-guide om nogle af de forhold, der gør sig gældende på BPA-området.

Vores bistand omfatter:

 • Håndtering af løn, skat, forsikringer, regler om barsel og lovkrav til arbejdsmiljø
 • Vikarservice til borgere der vælger os som arbejdsgiver
 • En samlet it-løsning for arbejdsleder med vagtplanlægning, timeregistrering og indbygget kontrol
 • Et redskab til at gennemføre APV-undersøgelser og -handlingsplaner (Arbejdspladsvurdering)
 • BPA guide – et arbejdslederværktøj
 • En rådgiver som fast kontaktperson ved alle henvendelser
 • Rekruttering af hjælpere
 • Uddannelse og kurser for hjælperne
 • Vejledning i tilfælde af sygdom blandt hjælperne
 • Vejledning for arbejdsledere i at arbejde med medarbejderudvikling (MUS)
 • Kurser og netværk for arbejdsledere.

Arbejdsgivertilskuddet
Ifølge BPA-bekendtgørelsen kan hver kommune udmåle arbejdsgivertilskuddet efter egne kvalitetsstandarder. Det betyder, at omkostningsniveauet varierer fra kommune til kommune. Dette imødekommer vi ved at tilpasse rammerne for vores service efter kommunens udmåling, så vi altid kan tilbyde den bedst tænkelige BPA-løsning. Vi udarbejder et årligt regnskab til kommunen i henhold til bekendtgørelsen.
Udmålingen af hjælpernes løn sker ligeledes fra kommunen, og vi følger i den forbindelse altid kommunens udmåling.
Den personlige rådgivning kan tilpasses den enkelte BPA-løsningen og målrettes  også mod at støtte borgeren i at udfylde rollen som daglig arbejdsleder.
Vi tilbyder desuden den enkelte kommune en altomfattende Vikarservice, der sikrer kvalificerede hjælpere ved både planlagt og uplanlagt fravær på holdet omkring brugeren.
Som hjælper kan man let indberette arbejdstimer via sin personlige profil på vores hjemmeside, og som borger og daglig leder er det let at godkende timerne på samme måde.

Se artikel: BPA-arbejdsleder - en hårfin grænse

Netværk for arbejdsledere
Vi tilbyder arbejdsledere deltagelse i netværk i både Øst- og Vestdanmark. Vores netværk giver arbejdsledere mulighed for at sparre med hinanden om BPA-ordningens mange udfordringer. Arbejdslederne drøfter bl.a. konflikthåndtering, oplæring af hjælpere, personlige grænser, jura og lovning. I forbindelse med møderne stiller vi lokaler til rådighed og deltager gerne, hvis det ønskes.

Kontakt
Sofus Rossing
Divisionsdirektør
sr@duos.dk

 
 
 

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

loader
Websitet anvender cookies til at huske indstillinger og statistik.  læs mere
Ok