Stilling: Hjælpetrænere til aften og weekend Oprettet: 03-05-2019
Job start: 02-06-2019 Annoncenr: 90270
 
Arbejdssted: 2830 Virum Køn: MK
 
 

Jobbeskrivelse

GENOPSLAG: LIVA OG ELLIOT SØGER HJÆLPETRÆNERE TIL AFTEN OG WEEKEND

3. maj 2019, Virum


Liva på 3 år og Elliot på 6 år er godkendt til hjemmetræning, og hjemmetræner derfor efter forskellige metoder udviklet til børn med hjerneskader og andre udviklingsforstyrrelser. Liva og Elliot er ret forskellige, men de har begge behov for træning. Liva har en sjælden hjernemisdannelse, der gør at hun er meget bagud motorisk. Hun er sød og glad, men har svært ved at holde hovedet, kan ikke sidde, kravle, tale osv. Elliot er en glad og frisk dreng, der elsker at lege ninja, men som er forsinket især sprogligt, men også motorisk og socialt. Da børnene har et omfattende træningsprogram, har vi brug for hjælpetrænere, der skal hjælpe os med at nå bedre i mål med træningen - desuden kræver mange af øvelserne, at vi er to voksne, der arbejder med barnet samtidigt.

Vi træner børnene efter en række forskellige metoder. Liva træner FHC (Family Hope Center), ABR (Advanced Biomechanical Rehabilitation), ABM (Anat Baniel Method for Children) samt BørneSpecialisterne, Og Elliot træner FHC, ABR, OPT (Oral Placement Therapy), Karlstadmodellen og Feuerstein.


- Ved FHC arbejder man med at opbygge hjernen ved at give barnet en række stimuli og en masse gentagelser. Vi kryber og kravler, giver sanseinput via berøring, synsindtryk, leger med lyd, og vi dufter til forskellige dufte. Vi arbejder desuden med refleksintegration, som er vigtigt i forhold til børnenes udvikling.

- Ved ABR arbejder man med kroppens fasia/bindevæv, der er meget understimuleret hos et hjerneskadet barn. Ved hjælp af blid massage med diverse bolde, kan vi styrke bindevævet, og derved kropsholdning og kropsfornemmelse.

- Ved ABM arbejder man med at lære hjernen, hvordan det føles at bevæge sig. ABM er både øvelser og en hel tankegang omkring ens tilgang til barnet.

- Med BørneSpecialisterne træner man konkrete færdigheder, som f.eks. at lære at bruge hænderne til at trykke på legetøj eller føre en ske til munden.

- OPT er oralmotorisk træning. Vi træner følsomheden i og omkring munden, styrken i kæberne, sug og synk samt evnen til at puste og producere lyde og ord.

- Karlstadmodellen er en sprogtræningsmetode, hvor vi pt. arbejder ud fra Lydbyggeren og med tegn til tale.

- Feuerstein er en kognitiv træningsmetode, der lærer barnet at lære. Dvs. barnet lærer at tænke logisk og lægge strategier i forbindelse med opgaveløsning.

Vi forventer ikke, at du har kendskab til træningsmetoderne, så du vil naturligvis få en grundig oplæring ved opstart.


DINE ARBEJDSOPGAVER VIL VÆRE:

- Hjælpe til med at lave refleksintegration på børnene. Vi har en QRI laser, som er en lavenergi-laser specielt udviklet til refleksintegration via forskellige protokoller.

- Hjælpe til ved træningsøvelser, der kræver eller bedst udføres af to personer, f.eks. ABR-massage, hvor vi masserer med bløde bolde, ved kryb og kravl, lyd- og synstræning m.v.

- Sørge for træningen bliver så sjov og spændende for børnene som muligt.


VI FORVENTER AT BØRNENES TRÆNINGSMAKKERE ER:

- Friske, glade og mødestabile.
- Glade for børn og har erfaring med børn, enten privat eller professionelt.
- Kan arbejde efter et fastlagt træningsprogram.
- Er motiveret af træningsaspektet ved jobbet, da dette er et træner-job, ikke et plejer-job.
- Er selvstændig og lærenem, og derfor hurtigt selv får overblik over børnenes træningsrutiner, så I i lige så høj grad som os ved, hvad vi skal i løbet af træningen, og ikke afventer at blive sat i gang.
- Har en almindelig god fysik, da vi er meget på gulvet. Liva skal bæres (hun vejer 10 kg) og vi skal kravle og krybe med Elliot.
- Tror på at det arbejde vi gør med børnene, gør en positiv forskel for dem.


ARBEJDSTID OG -STED:

VAGT 1: Onsdag fra kl. 18-19.30: Her træner vi med Elliot og da det er sent på dagen, er der fokus på de stilleliggende aktiviteter: refleksintegration med vores QRI laser og ABR massage. Vi laver arbejdet, Elliot ser tegnefilm.

VAGT 2: Søndag fra kl. 14-16: Her træner vi med Elliot. Vi starter med noget fysisk aktivitet, f.eks. krybe-/kravlebaner med indlagt kognitiv træning, den ene af os kravler rundt med ham på banen og motiverer ham til at holde et vist tempo, imens den anden sætter en opgave op for enden, så træningen hele tiden veksler for at holde hans interesse fanget. Opgaverne kunne f.eks. være en taktil øvelse, en hjernetrænings øvelse f.eks. en matrixøvelse, ordkort, dufte, øve lyde eller lignende. Midtvejs i træningen tager vi en ”pause” med tegnefilm, samtidig med at vi laver refleksintegration med QRI laseren. Til slut laver vi igen noget fysisk, måske noget balancetræning, øver udtale og øver sætningsdannelse med tegn, spiller et spil, hvor den ene af os er modstander, og den anden hjælper Elliot med spillet osv. Og så slutter vi måske af med noget ABR-massage.

VAGT 3: Søndag fra kl. 14-16: Her træner vi med Liva. Vi starter med refleksintegration med QRI laseren. Derefter laver vi en blanding af øvelser fra FHC (kryb på rampe (Liva kryber, vi hjælper hende) og sansestimulering), ABR-massage og øvelser fra BørneSpecialisterne.

Vi vil foretrække, at vagt 1 tages sammen med enten vagt 2 eller 3, men det er ikke et krav. Til søndagsvagten har vi behov for en der kan komme hver uge samt en der kan komme hver anden uge.. Arbejdstiderne ligger ikke 100% fast, så hvis du ville kunne tage jobbet, hvis arbejdstiden blev rykket en anelse, så hører vi også gerne fra dig.

Skriv i din ansøgning, hvilke(n) vagt(er) du søger.

Arbejdet vil foregå i vores hjem i Virum.


ANSÆTTELSE:

Der vil blive kaldt til samtaler i midten af maj. Der vil være opstart hurtigst muligt derefter.

Timelønnen er 150 kr.

Ved spørgsmål er du velkommen til at kontakte Christina (Liva og Elliots mor) på tlf. 40221525. Skriftlig ansøgning bedes sendt hurtigst muligt til christina_pm@yahoo.com.

Bemærk: Din ansøgning formidles direkte til brugeren og ikke via DUOS.


For at søge stillingen kræver det at du er oprettet i vores jobdatabase

Tilbage til Ledige jobs
 
 
 

Vil du tilmeldes vores nyhedsbrev?

loader
Websitet anvender cookies til at huske indstillinger og statistik.  læs mere
Ok