Ledsagelse

ledsager_final

Ledsageordningen er målrettet mennesker med et handicap, som gør, at de ikke kan deltage i aktiviteter uden for hjemmet uden hjælp fra en ledsager.

Ordningen kan bruges til alt fra kultur til motion, shopping, cafébesøg familie besøg eller til at gå en tur i naturen. Man vælger selv aktiviteten. Man skal være mellem 12 og 67 år for at få bevilget en ledsageordning gennem sin kommune.

Se også: Ledsagelse på privat basis

Kommunen kan bevilge op til 15 timer om måneden til ledsageordningen, og der beregnes minimum to timer til hver ledsaget aktivitet. Efter aftale med kommunen kan det lade sig gøre kun at bruge en enkelt time til en aktivitet.
Det er muligt at spare de tildelte timer op gennem seks måneder til længere ture evt. med overnatning. Det er også muligt at benytte ledsageordningen til at rejse til udlandet. Ledsageren er fuldt forsikret via os.

Hos Bruger - Hjælper Formidlingen har alle ledsagere et ledsager-id-kort. Derudover kan vi anbefale Dansk Handicapforbunds Ledsagerkort.
Se mere info på Danske Handicaporganisationers hjemmeside: handicap.dk/ledsagerkort.

Ledsagetimerne er gratis, men alle de medfølgende udgifter skal brugeren selv betale for – både for sig selv og for ledsageren. Det gælder fx både transport, entre til fx biograf eller museum og forplejning.

Se også: "På ledsaget tur til Copenhell"

Ledsageordningen trin for trin
Som det første trin tilbyder vi et opstartsmøde med borgeren. Her taler vi om, hvad brugeren ønsker at bruge sin ordning til, om vi skal formidle kontakten til en ledsager, eller om borgeren selv har kontakt til en person, som ønskes ansat. Vi gør altid opmærksom på, at familiemedlemmer ikke må ansættes.
Borgeren kontakter efterfølgende den valgte ledsager og aftaler den første aktivitet. Som borger kan man herefter aftale nye aktiviteter med den samme ledsager, få tilbudt en ekstra ledsager eller få en vikar.

Vi følger løbende med i borgerens tilfredshed med ordningen, og vi holder styr på forbruget af de tildelte timer og sørger for vikar ved sygdom og ferie. Som borger har man desuden selv mulighed for selv at følge med i timeforbruget og hver måned få en timeopgørelse tilsendt på mail eller brev.

Se vores publikation:
Ledsageordningen giver dig frihed med tryghed.pdf

Kontakt
Sofus Rossing
Ydelseschef
sr@formidlingen.dk

 
 
 
 
 
Tlf. 3634 7900
Fax. 3634 7919
Tlf. 7026 2709
bhf@formidlingen.dk
CVR 25477154
 

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

loader